Voorrang op testen coronavirus

Het kabinet heeft bekend gemaakt dat onderwijsgevenden in het basisonderwijs, speciaal (basis)onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs voorrang krijgen op het testen op het coronavirus bij de GGD-teststraten. Het streven is dat het testproces voor onderwijsgevenden voortaan maximaal één dag in beslag neemt. Wij zijn hier blij mee!

Op korte termijn wordt de procedure voor het versneld testen nader ingevuld in overleg met de PO-Raad, VO-raad en de AVS. Zodra er meer bekend is delen we deze informatie.

Voorrang alléén voor onderwijsgevenden

Om de druk op de testcapaciteit beheersbaar te houden, is voorrang alleen aan de orde voor onderwijsgevenden die nodig zijn om te voorkomen dat een groep de volgende dag of dagen naar huis gestuurd moet worden. Het verzoek is daarom hier zorgvuldig mee om te gaan, zodat het snel testen voor mensen die voor de klas staan ook gegarandeerd kan blijven.

Richtlijnen RIVM rondom corona en testen

We hebben gemerkt dat de laatste brief aan ouders (van 8 september 2020) mogelijk tot verwarring heeft geleid. Daarom volgt hieronder voor alle duidelijkheid de richtlijn van het RIVM rondom corona en testen.

Terug naar nieuws