Welkom bij Diamant College

VSO Diamant College biedt onderwijs aan leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte op het gebied van gedrag. Onze school heeft een regiofunctie in Groningen, want het is belangrijk dat leerlingen onderwijs in de buurt kunnen volgen. 

Onze school biedt verschillende leerroutes aan: uitstroomprofiel arbeid, vmbo basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en theoretische leerweg. De leerroutes worden zo ingedeeld dat het onderwijs optimaal aansluit bij de behoeften van onze leerlingen. 

Alternatieven voor open dag 2022

Op woensdag 19 januari hebben we een digitale voorlichting gehouden voor nieuwe leerlingen en hun ouders. Heeft u het gemist? Er komen nog twee momenten om informatie te krijgen over het Diamant College:

  • woensdag 9 maart 15:15-16:15 uur
  • woensdag 13 april 15:15-16:15 uur

Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar plcdc@renn4.nl o.v.v. informatiemiddag. Vergeet niet de datum van voorkeur te vermelden. Het is afhankelijk van de actuele coronamaatregelen of de informatiemiddag fysiek of digitaal plaatsvindt. De beslissing hierover wordt een week van te voren genomen. De voorlichting is zowel voor leerlingen die nu op de basisschool zitten, als voor leerlingen die al op een VO-school onderwijs volgen. Kijk vooraf alvast onderstaande voorlichtingsvideo’s.

Hier zijn we trots op 

De naam Diamant College is afkomstig van de straatnaam waar de school gevestigd is. Maar de naam is ook symbolisch: onze leerlingen zijn ruwe diamanten die wij willen polijsten, zodat zij gaan schitteren en hun plek vinden in de maatschappij. 

Voor onze leerlingen willen we het beste uit onszelf halen. Daarom doen we regelmatig onderzoek binnen onze school en werken we ook graag mee aan onderzoek van externe partners. Zo krijgen we inzicht in de effecten van ons onderwijs, wat ons helpt om de kwaliteit van ons onderwijs nog verder te verbeteren.  

Een veilige, prettige school waar je met plezier aan je toekomst werkt. 

Onderwijs en begeleiding  

We willen dat onze leerlingen hun talenten ontdekken en het beste uit zichzelf halen. Daarom is het belangrijk dat elke leerling zich goed voelt en met plezier naar school gaat. We creëren hiervoor een veilige, stimulerende omgeving waarin elke leerling kan werken aan vaardigheden die zijn kansen voor de toekomst vergroten. We geven onze leerlingen goed onderwijs in de leer- en praktijkvakken. Daarnaast is er veel aandacht voor sociaal-emotionele ontwikkeling, omdat onze leerlingen dat nodig hebben. Zo werken ze doelgericht aan hun gedrag en aan hun talenten. Onze medewerkers dragen hierbij zorg voor alle leerlingen en werken nauw samen met ouders en hulpverleners. 

Neem een kijkje in onze school

Wil je meer weten over het Diamant College dan kun je de rondleiding hieronder bekijken of via onderstaande links nog meer filmpjes bekijken. In de filmpjes wordt antwoord gegeven op de volgende vragen:

Meer weten?

Neem contact op met
Carlijn Molewater
Teamleider

Contactgegevens scholen

Hoofdlocatie

Diamantlaan 12
9743 BG GRONINGEN

Telefoon: 050-3097115
E-mail: diamantcollege@renn4.nl

Teamleider(s): Carlijn Molewater