Menu Bel RENN4

Diamant College

VSO

Diamant College - RENN4
Diamant College

Het Diamant College is een school waar de leerling centraal staat. Hier wordt onderwijs verzorgd aan leerlingen met een specifieke onderwijsbehoefte. De leerlingen op onze school hebben door hun gedrag, net even iets anders nodig van het onderwijs om het maximale uit zichzelf te kunnen halen en hun talenten te kunnen ontdekken en ontplooien.

Naast het didactische programma is er op de school ook veel aandacht voor de sociaal – emotionele kant van het onderwijs. Op het Diamant College geloven wij dat je je als leerling goed moet voelen,met plezier naar school moet gaan en de kans moet krijgen om in een veilige onderwijssetting te werken aan vaardigheden die de scholings- en maatschappelijke kansen voor de toekomst doen toenemen. De grondslag van de school is bijzonder neutraal. Dat wil zeggen dat er geen bepaalde geloofsovertuiging wordt uitgedragen.

Het Diamant College biedt verschillende leerroutes aan; uitstroomprofiel arbeid, basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en de theoretische leerweg. De leerroutes worden zodanig ingedeeld dat het onderwijs optimaal aansluit bij de behoefte van onze leerlingen.

De naam Diamant College is afkomstig van de straatnaam waar de school gevestigd is. Daarnaast gaat er ook een symbolische betekenis achter schuil: onze leerlingen zijn allemaal ruwe diamanten die wij  proberen te polijsten dat ze een betere aansluiting vinden in de maatschappij.

 

Schoolgids - RENN4

Schoolgids

Verder lezen
Vakantieregeling - RENN4

Vakantieregeling

Verder lezen
Inspectierapport - RENN4

Inspectierapport

Verder lezen
Ondersteuningsprofiel - RENN4

Ondersteuningsprofiel

Verder lezen
Contact - RENN4

Contact

Verder lezen
Jaarverslag - RENN4

Jaarverslag

Verder lezen
Nieuws uit Social Schools - RENN4

Nieuws uit Social Schools

Verder lezen

Heeft u vragen?

Vragen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier!