Menu Bel RENN4

Symbiose Atlas – Esdal College

Symbiose Atlas – Esdal College - RENN4

Op 4 september 2017 zijn 10 leerlingen gestart op het Esdal vakcollege. Een groep derdejaars leerlingen met het niveau BB of KB gaat de komende twee schooljaren les volgen binnen het profiel dienstverlening en producten (D&P) en toewerken naar een volledig VMBO-diploma. Ze worden deze twee jaren ondersteund door een leerkracht/mentor van de Atlas. Zij begeleidt de leerlingen op maat. De leerlingen krijgen les van praktijk- en vakdocenten van het Esdal College en ook krijgen ze lessen van hun mentor.

 

Wisselen van lokaal, wisselen van docent, werken met Magister en huiswerk maken is de orde van de dag. Er worden meer schriftelijke overhoringen gegeven dan dat de leerlingen gewend waren. Dit was even wennen maar nu weten ze niet anders. Ook het PTA is nieuw. De cijfers die in klas 3 behaald worden, tellen al mee voor het eindexamen. Kortom, ze moeten direct serieus aan het werk!

 

D&P is een profiel die de leerling ‘breed opleidt’. Alle richtingen voor het MBO zijn toegankelijk met dit profiel. De leerlingen krijgen les in techniek (schone PIE), houtbewerking en koken. Leerlingen organiseren activiteiten, maken presentaties, filmpjes en elke week staan ze stil bij hun vervolgopleiding tijdens LOB.

 

De start van het symbiosetraject was het spannend. Het is een nieuwe samenwerking en er zijn nog geen standaard kaders voor. Dit is nu in ontwikkeling. Maar ook voor de leerlingen was het spannend, want hoe zouden ze het gaan doen?! Instromen op een nieuwe school met andere regels, nieuwe en meer docenten en veel meer leerlingen dan op de Atlas. Maar het gaat goed! De leerlingen pakken alles goed op en waar nodig worden ze ondersteund door hun mentor. De docenten zijn positief en we gaan met een goed gevoel werken richting de examens

Heeft u vragen?

Vragen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier!

This website is using Google Analytics. Please click here if you want to opt-out. Click here to opt-out.