Nieuwe medewerkers

lef

innovatie

ontwikkelingsgericht

Werken bij RENN4 is bijzonder. Iedere dag werk je samen met je collega’s aan de ontwikkeling van leerlingen en jongeren. Leerlingen en jongeren die jouw professionele begeleiding en ondersteuning nodig hebben om eruit te halen wat erin zit voor hun deelname aan de samenleving. Daarvoor werken we nauw samen met zorg- en jeugdinstellingen, bedenken we nieuwe onderwijsvormen, innoveren we ons onderwijs en tonen we lef. We slaan nieuwe wegen in als dat nodig is voor de ontwikkeling van onze leerlingen. 

Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden we ook belangrijk. Samen met je team en je teamleider krijg jij dan ook de ruimte om te ontwikkelen, mee te bepalen en te beslissen. Met elkaar geef je kwalitatief goed onderwijs. Dat vraagt lef van je. Lef om te zeggen wat je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Lef om anderen respectvol én eerlijk aan te spreken. Maar ook om zelf aanspreekbaar te zijn en te durven reflecteren op je eigen handelen. Zo houden jij en je collega’s elkaar scherp en halen jullie het beste uit julliezelf.  

Belangrijk om te weten: je vakmanschap wordt gewaardeerd. Je krijgt de kans om kennis te delen en deel te nemen aan werkgroepen. We hebben een kweekvijvertraject waarin je kunt doorgroeien. Daarnaast geven we aandacht aan netwerkleren. We willen onze medewerkers boeien en binden, want we zijn zuinig op mensen die excellent zijn met speciaal talent. 

Heb jij lef en lerend vermogen? Wil jij het beste uit jezelf halen in een organisatie die persoonlijke leiderschap en teamontwikkeling als speerpunten heeft? Spreken onze kernwaarden – respect, open, duidelijk en betrouwbaar – je aan? Voel jij je thuis bij collega’s die zeggen waar het op staat én staan voor wat ze zeggen? Vraag informatie aan, bekijk hieronder onze vacatures of solliciteer direct!

Kweekvijvertraject

lef

innovatie

ontwikkelingsgericht

Hoe blijft RENN4 een aantrekkelijke werkgever voor ambitieuze medewerkers die willen doorgroeien? Op welke wijze kunnen wij met eigen mensen voorzien in de toekomstige vraag naar goede teamleiders? Ons kweekvijvertraject beantwoordt aan beide doelstellingen. Het bindt en boeit medewerkers, leidt eigen mensen op voor de functie van teamleider en draagt bij aan de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.  

Het kweekvijvertraject werd in 2015 voor het eerst georganiseerd. In 2019 ging het tweede kweekvijvertraject van start met drie leerkrachten. Elke kandidaat loopt stage op een van de opleidingsscholen van RENN4 en doet tegelijkertijd de schoolleidersopleiding. Daarnaast nemen de kandidaten deel aan een intern programma dat hen vertrouwd maakt met verschillende aspecten van het teamleiderschap. Zij worden bijvoorbeeld getraind in het voeren van gesprekken met medewerkers. Ook lopen zij een dag mee op het bedrijfsbureau. Gedurende het hele traject krijgen de kandidaten begeleiding, onder meer van ervaren teamleiders.  

Het traject wordt afgesloten met een eindgesprek/beoordeling op basis van een presentatie van de kandidaat en input van zijn/haar coach en begeleidende teamleider. Een positieve eindboordeling betekent dat de kandidaat benoembaar is als teamleider. RENN4 spant zich vervolgens in om de kandidaat zo snel mogelijk te plaatsen in een teamleidersfunctie. Een win-wintraject dus!

Zij-instromers

lef

innovatie

ontwikkelingsgericht

Het groeiend tekort aan leerkrachten in primair en voortgezet onderwijs vraagt om creatieve oplossingen. Daarom zoekt RENN4 mensen met lef en passie voor lesgeven. In ons zij-instroomtraject krijgen zij de kans om zich te ontwikkelen tot leerkracht. Kandidaten moeten een hbo- of wo-diploma hebben, maar geen tweede- en/of eerstegraads onderwijsbevoegdheid bezitten. Heel belangrijk is dat kandidaten werkervaring/affiniteit hebben met de doelgroep. Interessant voor RENN4 zijn bijvoorbeeld mensen die nu werken voor organisaties die hulp- en dienstverlening bieden aan onze leerlingen. Eigen medewerkers die geen leerkracht zijn, zijn overigens ook welkom! 

In 2019 zijn tien kandidaten van start gegaan in het zij-instroomtraject. We hopen hen na twee jaar studie en ervaring bij RENN4 te mogen verwelkomen als leraar met een vast dienstverband. 

Leerkracht bij RENN4: iets voor jou? 

Werken als leerkracht bij RENN4 is een boeiend en uitdagende job, waarin geen dag hetzelfde is. Trekt jou dat aan? Kijk op de website van de Rijksoverheid over de voorwaarden. Of informeer naar ons zij-instroomtraject via ons Bedrijfsbureau: info@renn4.nl .

Op korte termijn zal er geen grootschalig zij-instroomtraject worden opgestart.