Menu Bel RENN4

Expertise

Expertise - RENN4
Schoolweigering

Sven 10 jaar, gaat al twee maanden niet meer naar school. Ouders hebben hem eerst ziek gemeld, maar geven nu aan dat het hen niet lukt hem naar school te krijgen. Sven barricadeert de deur van zijn kamer als hij naar school moet of sluit zich op in de WC. Zijn ouders zijn ten einde raad.

Sandra 14 jaar, zit in Havo-2. Het eerste schooljaar kwam ze regelmatig niet op school wegens vage lichamelijke klachten. Na de zomervakantie is ze een week op school geweest, daarna bleef ze thuis. Moeder heeft haar ziek gemeld. Als Sandra thuis mag blijven gaan de lichamelijke klachten over.

De meeste leerlingen komen elke dag op school, maar voor sommige leerlingen is dit niet vanzelfsprekend. Het naar school gaan roept zoveel stress op dat ze weigeren te gaan. Zodra ze naar school moeten, krijgen ze lichamelijke klachten of verzetten ze zich hevig. Uiteindelijk melden ouders hun kind ziek. Dit kan het begin zijn van langdurig verzuim.

Hoe langer een leerling thuiszit, hoe moeilijker de terugkeer.

RENN4 heeft een stappenplan ontwikkeld, wat scholen helpt om de leerling zo snel mogelijk weer naar school te laten gaan. Kijk op de website www.schoolweigering.nl voor informatie, het doorlopen van het stappenplan of het stellen van een vraag.

Vraag een account aan en maak op het beschermde gedeelte van de site gebruik van de tool.

Informatie

Bieneke Nienhuis (2012). Schoolangst en schoolweigering bij kinderen. In de serie Kinderpsychologie in praktijk. Houten: Lannoo Campus

ISBN 978 94 014 0043 5

 

RENN4 staat voor

  • Betrouwbare partner
  • Veiligheid, structuur en voldoende uitdaging
  • Focus op mogelijkheden
  • Specifieke hoogwaardige expertise
Over RENN4
Direct naar:

Navigeer via onderstaande links direct naar de juiste pagina.

Heeft u vragen?

Vragen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier!