Project Y – Reuze ei van Aventurijn

Op 24 maart ’23 is op de Brink in Assen voor de derde keer de pop-up expositie met reuze paaseieren geopend. En ook dit jaar staat daar weer een prachtig ei dat is beschilderd door leerlingen van SO De Aventurijn in Assen.

De expositie is georganiseerd door locatie Salland van CS Vincent van Gogh en op uitnodiging van kunstdocente Karin Kingma, zijn zeven leerlingen van De Aventurijn en twee leerkrachten aan de slag gegaan. Over het thema voor hun ei hoefden ze niet lang na te denken. Juf Annelies: ‘Op school lezen we met heel veel plezier de boeken over de Gorgels van Jochem Myjer dus het thema was snel gekozen, helemaal toen we ook nog eens persoonlijk contact hadden via Facebook met de kinderboekenschrijver!’

De leerlingen hebben de grote vlakken op het ei geschilderd, juf Annelies werkte de details uit. Toen het ei helemaal beschilderd was, vonden de leerlingen het toch nog wat kaal. Zo ontstond het idee om Melle, hoofdpersoon uit de Gorgelboeken, bovenop het ei te zetten. Met juf Priscilla hebben de leerlingen Melle nagemaakt. En nu zit Melle bovenop het ei en kijkt hij uit over de Brink.

Scholieren van CS Vincent van Gogh en leerlingen van basisscholen uit Assen en omgeving hebben ongeveer 40 eieren beschilderd die te zien zijn op het gras bij het museum. In de Asser binnenstad zijn in etalages bij verschillende winkeliers kleinere eieren te zien.

Wil je zelf een kijkje nemen? De eieren zijn tot 10 april te bewonderen!

Foto door Marcel J. de Jong

Terug naar nieuws