Feestelijke start nieuwbouw s(bo) Drachten

Afgelopen vrijdagmiddag was een bijzonder moment aan de Noorderhogeweg in Drachten. Daar gaven wethouder Pieter van der Zwan en Yvonne Beishuizen (College van Bestuur RENN4) met een druk op de knop het startsein voor het bouwrijp maken van het terrein waar de scholen voor speciaal (basis)onderwijs ’t Heechhof, Kleurryk, de Skelp, Sjalom en de Saffier, vanaf 2025 samen in één gebouw onderwijs gaan verzorgen.

Onder de werktitel Samen Kansrijk werken de vijf scholen voor speciaal (basis)onderwijs samen en delen ze hun expertises. Gemeente Smallingerland faciliteert dit project, waarin RENN4 als bouwheer optreedt. Het nieuwe onderkomen krijgt twee bouwlagen, dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Dat betekent dat het open en toegankelijk is, er veel daglicht binnenkomt en er gebruik wordt gemaakt van zachte en vriendelijke materialen en kleuren. Voor de jonge kinderen komen er beschutte en kleinschalige ruimtes en leerlingen in de midden- en bovenbouw kunnen ook aan het werk op een leerplein.

Het ontwerp van de school is in handen van DP6 Architectuurstudio in Delft. Het voorlopig ontwerp van de school is vastgesteld door de gemeente en het vaststellen van het definitief ontwerp volgt binnenkort. Het ontwerp voor het openbaar gebied wordt dit jaar afgerond, een opgave die samen met de schoolbesturen is uitgewerkt.

Terug naar nieuws