Week tegen pesten: gastspreker op De Atlas

Het is De week tegen pesten en daarom verzorgde Brian op de Dijk gastlessen op De Atlas (locatie Epe) in Assen. Brian is vroeger zelf gepest en tegenwoordig maakt hij films en gaat hij langs op scholen om pesten bespreekbaar te maken. In de havo 1-klas sprak hij met de leerlingen over identiteit, in het tweede en derde jaar over groepsdruk, schelden en cyberpesten.

De verhalen van Brian maakten veel indruk op de leerlingen en zij vinden het moedig dat hij z’n verhaal durft te vertellen. Het levert goede inzichten op, zo zegt een leerling: ‘Pas achteraf weet je dat je niet moet meedoen met pesten. Op het moment heb je het zelf niet door…’ Een klasgenoot vult aan: ‘Pesten is eigenlijk helemaal niet stoer!’

De handvaardigheidsdocent heeft speciaal voor deze week een les bedacht, passend in bij het thema.  Zo gingen de leerlingen uit de havo 1-klas na de gastles van Brian aan de slag om teksten te maken voor op een gezamenlijk bord tegen pesten. Het eindresultaat krijgt een plekje in de school.

Er wordt niet alleen deze week stilgestaan bij pesten, zegt een collega van De Atlas: ‘Na deze week zullen we er uiteraard ook aandacht aan blijven besteden! Brian heeft een mooi lessenpakket achtergelaten om het gehele schooljaar gezamenlijk de strijd aan te gaan tegen pesten.’

Terug naar nieuws