Leerlingen Atlas Assen succesvol bij Wiskunde-kangoeroe

Havoleerlingen van de Atlas in Assen hebben meegedaan aan de Wiskundekangoeroe: een jaarlijkse reken- en wiskundewedstrijd waarbij leerlingen verrassende vraagstukken voorgelegd krijgen. Om die vragen te beantwoorden is een vonkje creativiteit en een flits van inzicht nodig. Twee leerlingen eindigden in de top 100 en Ramses Bos (13) werd zelfs 7e van heel Nederland!

We vroegen Ramses wat hij van de wedstrijd vond. Hij vertelt: ‘Ik vond het wel geinig. Er stond wel veel verhaal in de opdrachten maar ik heb alles gewoon gemaakt. Wel een beetje jammer dat je het in stilte moest maken. Samen had mij nog leuker geleken!’

Ramses was zelf wel een beetje verbaasd dat hij op zo’n mooie plek geëindigd is. ‘Ik had niet verwacht dat ik zo hoog zou eindigen, want vorig jaar heb ik de opdrachten minder goed gemaakt. Ik was dus echt heel blij dat ik 7e  van Nederland was en mijn ouders zijn ook heel trots! Toen ik aan mijn vrienden vertelde dat ik 7e van Nederland geworden was, waren ze heel blij voor me maar grapten wel dat ik ‘maar’ 7e was en niet 1e. Dat vond ik wel weer humor.’

Is de Wiskundekangoeroe hetzelfde als wiskunde? Zeker niet, legt Ramses uit: ‘het is echt anders dan wiskunde op school. Het gaat in de wedstrijd meer om goed lezen, interpreteren en uitpuzzelen dan dat het een rekenopdracht is. Maar het is prima toe doen!’

Terug naar nieuws