Scholen in actie voor Oekraïne

Dagelijks worden we geconfronteerd met de situatie in Oekraïne. Het is uitgebreid in het nieuws en op school wordt er aandacht aan besteed. Veel leerlingen willen graag iets doen voor de vluchtelingen uit Oekraïne en komen in actie.

De Zwaai Drachten zamelt geld en spullen in
Leerlingen van VSO De Zwaai hebben allerlei spullen ingezameld om slachtoffers van de oorlog in Oekraïne te helpen. Er is een hele verzameling aan verzorgingsmaterialen overhandigd aan het inzamelpunt in Drachten. 

De leerlingen van klas 1KB bedachten nog een andere actie. Ze hebben met elkaar koekjes en cup cakes gebakken en verkocht. Daarmee hebben ze €114,= opgehaald voor Giro 555.

De Monoliet maakt lunches
Leerlingen die stage lopen in de keuken van De Monoliet in Leeuwarden kwamen samen op het idee om schoollunches te verzorgen en op deze manier geld in te zamelen voor Giro 555. Een goed en leuk plan, waar met enthousiasme aan werd gewerkt.

Onder aanvoering van de vakdocent de heer Grijpma werd er van allerlei lekkers bereid: soep, pizzabroodjes, salades…  teveel om op te noemen. Door veel collega’s werden de lekkernijen gekocht, dus het was een groot succes! Het opgehaalde bedrag is daarna ook nog aangevuld tot €555,-, een mooi resultaat!

Leerlingen De Saffier zamelen flessen in
Leerlingen van De Saffier in Drachten hebben met elkaar een enorme berg statiegeldflessen opgehaald. Bijna 1000 (!) lege flessen hebben ze ingeleverd bij verschillende supermarkten in de buurt van de school en daarmee ruim € 300,- opgehaald voor giro 555. Bekijk hier het filmpje van de actie!

Terug naar nieuws