Zoek het ei van De Aventurijn!

Het is bijna Pasen, tijd om eieren te zoeken! Op de Brink in Assen is op 25 maart voor de tweede keer een pop-up paasexpositie met reuze paaseieren geopend. Dit jaar staat er ook een prachtig ei dat is beschilderd door leerlingen van SO De Aventurijn in Assen.

Flower power
De expositie is georganiseerd door locatie Salland van CS Vincent van Gogh en op uitnodiging van een kunstdocente van die school, zijn 16 leerlingen van De Aventurijn met verf, kwasten en sjablonen in de weer geweest. Het resultaat mag er zijn: een kleurrijk ei met het thema flower power!  Dat thema is niet zomaar gekozen, vertelt leerkracht Marinka Versluis:  ‘Vrede en liefde zijn altijd belangrijk. Maar nu helemaal, gezien de situatie in Oekraïne!’

Leerlingen van zowel de onderbouw als de bovenbouw hebben aan het ei gewerkt. Marinka: ‘Door het gebruik van sjablonen konden bovenbouwleerlingen zelfstandig aan de slag. De kinderen uit de onderbouw kregen een beetje hulp van juf of van een bovenbouwleerling. De jongste leerlingen vonden het grote ei op zich al een belevenis, en toen mochten ze het óók nog gaan versieren.’ Binnenkort gaan de leerlingen met hun leerkracht naar de Brink om hun eigen én alle andere kunstwerken te bekijken.

Speurtocht
In totaal zijn er zo’n 70 kunstwerken gemaakt door scholieren van CS Vincent van Gogh en door leerlingen van 27 basisscholen uit Assen en omgeving. Daarvan staan er ongeveer 50 op het gras bij het museum en zijn er ongeveer 20 kleinere eieren te zien in etalages bij verschillende winkeliers. De kleine eieren zijn onderdeel van de stadsspeurtocht die je kunt ophalen bij de VVV of hier kunt downloaden.

Wil je zelf een kijkje nemen? De eieren zijn tot 18 april te bewonderen!

Terug naar nieuws