Onderzoek samenwerking onderwijs & jeugdzorgpartners

RENN4 heeft onderzoek gedaan naar factoren die van invloed zijn op de samenwerking tussen onderwijs en jeugdzorgpartners. Het onderzoek heeft aanbevelingen opgeleverd om die samenwerking te verbeteren en te versterken. Lees in dit bericht meer over het onderzoek of bekijk de factsheet.

Hanneloes Schleurholts, onderzoeker van de Hanzehogeschool (lectoraat Leren & Gedrag) en gedetacheerd bij RENN4, heeft het onderzoek samen met andere onderzoekers uitgevoerd. Hanneloes: “Wat ons het meest is opgevallen is dat er zo ontzettend veel verschillende samenwerkingspartners zijn. Een SO/SBO school heeft gemiddeld met 12 verschillende jeugdzorgpartners te maken en op en VSO school zijn dat er zelfs 19! Je kunt je voorstellen dat dat veel energie en afstemming vraagt.”

Juist met zoveel verschillende samenwerkingspartners is het belangrijk om te kijken hoe je die samenwerking zo goed mogelijk kunt vormgeven. Hanneloes: “In het onderzoek hebben we gekeken naar factoren die van invloed zijn op de effectiviteit en de efficiëntie van de samenwerking tussen onderwijs en jeugdzorgpartners. Die factoren hebben we onderverdeeld in organisatie-, school- en leerkrachtniveau.”

Wilt u meer weten over het onderzoek? Lees dan onderstaande documenten:

  • Onderzoeksverslag (uitgebreide rapport)
  • Whitepaper (samenvatting onderzoek)
  • Factsheet (visuele weergave onderzoek)

Terug naar nieuws