Leerlingen Aventurijn Emmen wandelen voor water

Zo’n 25 leerlingen van De Aventurijn in Emmen hebben met een sponsorloop 275 euro opgehaald! De leerlingen liepen rondjes van zo’n 200 meter en konden via sponsoring per ronde geld ophalen voor een goed doel.

In eerste instantie zouden de leerlingen van SO De Aventurijn samen met leerlingen van SBO Toermalijn lopen. In verband met veel ziekte is voor de leerlingen van De Aventurijn de sponsorloop verplaatst naar 12 oktober. De Toermalijn heeft op 28 september bijna 3000 euro opgehaald.

Blije kinderen
Het druilerige weer stond het enthousiasme van de leerlingen niet in de weg. Er was zelfs een jongen die speciaal voor de sponsorloop naar school kwam. Hij zat thuis in verband met een zieke leerkracht, maar wilde de sponsorloop niet missen. Samen met zijn hond en onder aanmoediging van opa en oma kon hij toch meedoen.

Goede doel
Het ingezamelde geld is voor de helft bedoeld voor waterprojecten in ontwikkelingslanden. De andere helft wordt besteed aan speelmateriaal voor het plein.

Terug naar nieuws