Worden wat je wil!

Leerlingen van SO De Aventurijn in Assen hebben onder leiding van drie PABO-studenten het programma ‘Doe de Talententester’ uitgevoerd. Het programma is onderdeel van de Kinderboekenweek dat dit jaar het thema ‘Worden wat je wil’ heeft. Met dit thema in gedachten hebben de studenten in verschillende groepen een afgestemd programma uitgevoerd.

De kinderen hebben een beroepenkleurplaat ingekleurd of tekening gemaakt, er werd een stukje voorgelezen uit één van de Kinderboekenweek boeken en zij hebben het beroepenmemoryspel gespeeld. Als afsluiter van de les hebben ze geluisterd en meegedanst op het themalied ‘Worden wat je wil’ van Kinderen voor kinderen. “Wij vonden het een leuke en een leerzame ervaring en zijn blij dat we met zijn allen hebben gezorgd voor een gezellige en geslaagde ochtend!”, aldus de PABO-studenten.

Kinderboekenweek: Worden wat je wil
Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. Tijdens de Kinderboekenweek 2021 kun je alles worden wat je wil en alvast dromen over later!
Bron: cpnb.nl

Terug naar nieuws