Kindcentrum Zuiderkroon in Hoogezand officieel geopend

Op woensdag 13 oktober is het Kindcentrum Zuiderkroon in Hoogezand, met daarin onder anderen sbo De Sterren, officieel geopend. Bij de openingshandeling waren naast de burgemeester en wethouder van onderwijs ook de directeuren en bestuurders van de beide scholen en kinderopvang aanwezig. Zangeres Emma Heesters zorgt voor de muzikale aankleding.

In Kindcentrum Zuiderkroon zijn naast de kinderopvang (KaKa) een reguliere basisschool (OBS Het Noorderlicht van Stichting Ultiem) en onze basisschool voor speciaal onderwijs (SBO De Sterren van RENN4) gehuisvest. Een combinatie die niet vaak voorkomt, maar die het belang van een inclusieve samenleving onderstreept. De wethouder beschreef het mooi: “Allemaal speciaal, maar niemand apart.”

Directeur Carina Veen sprak samen met collega directeur Martijn Weersma van Het Noorderlicht de genodigden toe. Ze benadrukten dat ze veel samen doen, dezelfde pedagogische taal spreken en de deuren altijd openstaan. Samengevat: openheid die verbindt!

De kinderen hebben zich vermaakt met dans- en muziekworkshops en het bakken van pannenkoeken.

Terug naar nieuws