Docenten Atlas Emmen rennen voor Het vergeten kind

Op 17 oktober doet een aantal docenten van De Atlas RENN4 uit Emmen mee aan de Mizuno Halve Marathon in Amsterdam. Het is de grootste halve marathon van Nederland en ook een van de onderdelen van de TCS Amsterdam Marathon. Met deze deelname komen zij in actie voor het Vergeten Kind, omdat zij vinden dat elk kind gehoord en gezien moet worden. Steunt u hen ook? 

In het onderwijs waarin wij werken hebben we veelal te maken met leerlingen met gedragsproblemen en/of psychiatrische problematiek. Daarnaast hebben veel leerlingen moeite met opgroeien. Wij dagen onze leerlingen uit om de eigen kwaliteiten te ontdekken en te ontwikkelen. Goed onderwijs en goede zorg voor ieder kind. Als school weten wij als geen ander hoe belangrijk het is dat een kind zich gehoord en gezien wil voelen, zodat zij zich positief kunnen ontwikkelen. Daarom hebben wij gekozen om een actie op te zetten voor Het Vergeten Kind.

Een veilig en liefdevol thuis voor ieder kind in Nederland. Voor duizenden kinderen in Nederland is dit helaas niet het geval. Het Vergeten Kind strijdt voor kinderen die het moeilijk hebben omdat er thuis veel problemen zijn.  Soms is de situatie zo ernstig dat ze niet meer bij hun ouders wonen. Het doel van Het Vergeten Kind is dat kinderen zich gehoord en gezien voelen, zij op een veilige en stabiele plek wonen en zich positief kunnen ontwikkelen. Om uiteindelijk een eigen plek te vinden in de maatschappij.

Wij als team van De Atlas Emmen zijn erg betrokken met onze leerlingen, maar ook met elkaar. Wij respecteren, motiveren en stimuleren elkaar. Een mooie uitdaging en avontuur voor ons als team om mee te doen met deze run en geld in te zamelen voor Het Vergeten Kind. Want wat is nou mooier dan een gelukkig, blij en gezond kind.

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

Mocht u onze actie willen steunen, dan kan dat via de actiepagina.

Terug naar nieuws