Leerling De Sterren opent gemeentehuis Midden-Groningen met koningin Maxima

Het was voor Sofia Marrink een dag om niet snel te vergeten. Woensdag 15 september had Sofia, leerling van SBO De Sterren in Hoogezand, een rol bij de opening van het cultuur- en gemeentehuis van Midden-Groningen. Dat is op zich al bijzonder, maar de aanwezigheid van koningin Maxima maakte het extra speciaal!

Sofia mocht samen met andere basisschoolleerlingen en de koningin een puzzel in elkaar leggen. De puzzelstukken staan symbool voor de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde die samen de huidige gemeente Midden-Groningen vormen. Sofia had een puzzelstuk van Hoogezand-Sappemeer in handen. Samen met Maxima lukte het om het puzzelstuk op de juiste plaats te leggen. Dat leverde haar een dikke duim van de koningin op! Na afloop werd ze nog geïnterviewd door RTV Noord.

Sofia in gesprek met RTV Noord.

Burgemeester op De Sterren
En alsof dat allemaal nog niet voldoende aandacht was, kwam ook de burgemeester van de gemeente Midden-Groningen, Adriaan Hoogendoorn, op bezoek op De Sterren. Sofia heeft hem een rondleiding door het splinternieuwe schoolgebouw gegeven. Ook heeft hij in de bovenbouw een verhaal voorgelezen in het kader van het promoten van de Oktober Kindermaand. Die maand staat in het teken van kinderen laten genieten van kunst en cultuur.

Terug naar nieuws