Jubileumfeest: De Saffier bestaat 15 jaar

Maandag 30 augustus 2021 bestond De Saffier in Drachten 15 jaar. Daar is met een zeer geslaagd jubileumfeest bij stilgestaan.

De leerlingen liepen maandag over een rode loper en onder een ereboog door de school binnen. Alleen al daardoor zat de feeststemming er direct in. De kinderen hebben genoten van de voorstelling ‘Nico met z’n kliko’. Een voorstelling waarin goochelaar en verhalenverteller Hilbert de kinderen aan het lachen maakte. Tijdens de gymles hebben de kinderen leuke spellen gedaan, zoals bowlen, sjoelen, stokvangen en 4 op een rij.

Na al dat sporten en kijken naar de voorstelling was het tijd voor een high tea met heerlijke hapjes voor zowel de leerlingen als het personeel. Als afsluiting van de dag werd er een prachtig kunstwerk onthuld dat de kinderen, samen met juf Babs, gemaakt hebben. Bij het naar huis gaan kregen alle kinderen een mooi gymtasje cadeau. Iedereen ging met een glimlach op zijn of haar gezicht, over de rode loper, de deur uit.

Historie 
In 2006 is RENN4 gestart met een school voor speciaal onderwijs in Drachten; SO de Zwaai. Een kleine school met 4 klassen aan De Weeme 1. Op maandag 30 augustus vierden wij het 15-jarig bestaan. In deze 15 jaar is er wel wat veranderd: In 2016 is de school verhuisd van De Weeme 1 naar Klokhuislaan 4; in 2019 is de naam SO De Zwaai gewijzigd naar De Saffier en in plaats van 4 klassen, zijn er nu 6 (volle) klassen in de school.

Terug naar nieuws