SBO De Sterren Hoogezand is verhuisd naar nieuwbouw

Een mooi nieuw gebouw in een prachtige groene omgeving. Een gebouw waarin gezondheid en natuur nadrukkelijk naar voren komen. Dat is het gebouw waar SBO De Sterren met ingang van het schooljaar 2021/2022 gevestigd is.

In de zomervakantie zijn de spullen van SBO De Sterren verhuisd van De Mars naar De Zuiderkroon. Daar zit de school samen met een reguliere basisschool van Stichting Ultiem en Kinderopvang KaKa onder één dak in Kindcentrum Zuiderkroon. Bij uitstek een plek waar verborgen talenten van onze leerlingen zichtbaar gemaakt kunnen worden. Teamleider Carina Veen: “We zien leerlingen en medewerkers stralen, zoals sterren stralen!”

In en om het nieuwe gebouw van SBO De Sterren staan groen, gezond en natuur centraal. Carina Veen: “Het is echt een cadeau om op zo’n prachtige plek kinderen tot ontwikkeling te mogen brengen. Naast onderwijs gaat het dan ook zeker om de manier waarop je omgaat met jezelf, elkaar en de wereld om ons heen. Daar geven we invulling aan door aandacht te schenken aan gezondheid en gezonde voeding. Niet voor niets kunnen onze leerlingen bij watertappunten in school water drinken. Daar hoort dan ook milieubewustzijn bij. Dat kan heel goed in een energiezuinig gebouw!”

Gister was de eerste schooldag. En natuurlijk loop je dan nog tegen wat praktische dingen aan. Buiten is het nog niet helemaal klaar, maar toch is het fantastisch om in zo’n mooi gebouw te mogen starten. Carina Veen: “Het was volgens verwachting een drukke en hectische dag, maar bovenal heel leuk om onderwijs te mogen geven in dit nieuwe gebouw”

Het nieuwe adres van SBO De Sterren is:

Kindcentrum Zuiderkroon
SBO De Sterren
Zuiderkroon 8
9602 MZ Hoogezand

Terug naar nieuws