Leerlingen RENN4 maken toeristische route Veenhuizen voor jeugd

Veenhuizen – Twee leerlingen van de havo 1 klas van RENN4 De Atlas uit Assen hebben een toeristische route uitgestippeld door Veenhuizen. Ramses Bos (12 jaar) en Sven Weisbeek (14 jaar) hebben stagegelopen bij het bedrijf InVeenhuizen.nl en mochten een route uitstippelen voor leeftijdsgenoten. Bezoekers kunnen al diverse erfgoed-wandelingen boeken (met of zonder gids) en nu wordt binnenkort deze nieuwe ‘package’ toegevoegd, wat toegespitst is op de jeugd!

Primeur route voor docenten
Woensdagochtend 7 juli gaan de docenten van De Atlas uit Assen de route uitproberen! De docenten lopen enerzijds deze geweldige route, anderzijds kunnen ze direct bekijken of ze dit op het onderwijsprogramma kunnen plaatsen voor hun eigen klas. Tijdens de route worden ze begeleid door erfgoedgids Peter Bos. Hij wordt hierbij ondersteund door Ramses en Sven. Zij zullen ook toelichten waarom ze juist voor deze route hebben gekozen. Bij brouwerij Maallust is ruimte voor een glas ranje. Als de route wordt goedgekeurd door de docenten, wordt deze ook direct beschikbaar voor publiek.

Stage
De havo 1 leerlingen van RENN4 hebben afgelopen week stagegelopen bij allerlei bedrijven. Het gaat om een groep leerlingen die gediagnosticeerd zijn met het autismespectrumsyndroom (ASS). Leerlingen die soms tegen moeilijkheden aanlopen, maar ook veel in hun mars hebben!

Nominatie Veenhuizen UNESCO Werelderfgoed
Veenhuizen is vooral bekend van het gevangenismuseum en de bierbrouwerij Maallust. Op InVeenhuizen.nl kun je wandelingen vinden met of zonder gids met een verhaal en uitleg wat je allemaal te zien krijgt. Erfgoed te over in Veenhuizen. Nu is het streven nog naar het stempel van Werelderfgoed. De voormalige dwangkolonie staat op de voorlopige Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Autisme
Het is voor mensen met het autismespectrumsyndroom vaak een grotere uitdaging om mee te draaien in bedrijven. Vaak verloopt de ontwikkeling van sociale-, communicatieve- en verbeeldingsvaardigheden moeizamer. Daar tegenover staat dat ze vaak veel kennis van bepaalde zaken hebben en leergierig en loyaal zijn. Eigenschappen waar je ver mee kunt komen! Dat is precies wat Ramses en Sven op deze dag willen laten zien!

Terug naar nieuws