Mission Possible: leerlingen met autisme runnen bioscoop

Leerlingen van de havo 1 klas van RENN4 De Atlas uit Assen runnen op donderdagmiddag 1 juli de Kinepolis bioscoop in Groningen. Het gaat om een groep leerlingen die gediagnosticeerd zijn met het autismespectrumsyndroom (ASS). Leerlingen die soms tegen moeilijkheden aanlopen, maar ook veel in hun mars hebben! Kinepolis werkt met plezier mee aan dit project.

Start project
De leerlingen, allemaal tussen de 12 en 15 jaar oud, worden voorbereid op dit werkbezoek door docent (en voormalig bioscoopmedewerker) Ardi Sanwikrama. De jongeren volgen meerdere lessen in werknemersvaardigheden. Het project draagt de naam ‘Mission Possible’ om de focus te leggen op dat wat wel kan!

Werkbezoek
Op donderdagmiddag 1 juli gaan de leerlingen hun opgedane kennis in de praktijk brengen. De focus ligt die middag op samenwerking met het personeel van Kinepolis en de interactie met bioscoopbezoekers. Ook voeren de leerlingen werkzaamheden uit zoals het bijvullen van snoep en popcorn, het schoonmaken van zalen en het vervangen van reclamemateriaal.

Kinepolis Bioscoop
Kinepolis is een bedrijf dat hecht aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Aan de ene kant is dat terug te zien door investeringen in duurzaamheid, maar in de missie staat ook verwoord dat ze een bioscoop voor iedereen willen zijn. Bovendien doet Kinepolis er alles aan om een unieke ‘werkbeleving’ te creëren, waarin alle medewerkers hun enthousiasme en individuele talenten ten volle kunnen ontwikkelen. En juist dat mogen de havo-leerlingen een middag ervaren!

Autisme
Het is voor mensen met het autismespectrumsyndroom vaak een grotere uitdaging om mee te draaien in bedrijven. Vaak verloopt de ontwikkeling van sociale-, communicatieve- en verbeeldingsvaardigheden moeizamer. Daar tegenover staat dat ze vaak veel kennis van bepaalde zaken hebben en leergierig en loyaal zijn. Eigenschappen waar je ver mee kunt komen! Dat is precies wat we met dit project willen laten zien en ervaren. Komt u die middag ook naar Kinepolis Groningen?

Terug naar nieuws