Mijlpaal: Leerlingen ontvangen getuigschrift ‘Werken met de kettingzaag’

Voor drie van onze leerlingen van RENN4 in Hoogeveen was donderdag 29 een april een bijzondere dag. Na flink wat theoretische kennis vergaren en veel oefenen ontvingen zij een getuigschrift ‘Werken met de kettingzaag basis en lichte veiling’ uit handen van provinciedirecteur Ingrid Cornelissen op een zeer toepasselijke locatie: bij het kantoor van Staatsbosbeheer te Lhee.

Op school proberen we zicht te krijgen op de soms verborgen talenten van onze leerlingen. We helpen hen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, maar we steunen ze ook bij het realiseren van toekomstperspectief. Een deel van onze leerlingen begeleiden we naar werk. We zijn er trots op dat we hen ook steeds vaker een getuigschrift of certificaat kunnen meegeven. Elk talent is het waard om gediplomeerd te worden! “Dat de Begeleide Externe Stages Groen nu ook met een Getuigschrift ‘Werken met de kettingzaag basis en lichte veiling’ beloond kunnen worden, is een fantastische mijlpaal”, zegt stagecoördinator Albert Drewes.

De drie leerlingen Jordi, Roy en Rynald, hebben binnen de stage van Jeroen Ziessen, docent groen, theorie bestudeerd en praktijkervaring opgedaan. Op 9 maart deden de leerlingen examen. Het examen bestond uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte in het Dwingelderveld. Voor iedereen toch een bijzondere ervaring. Jordi: “De opleiding was leuk en leerzaam, maar het examen vond ik best wel spannend.” Roy vindt het heel bijzonder dat hij nu als enige uit een hoveniersgezin echt officieel mag zagen. Ook Rynald is positief over de lessen: “Het was alleen wel even schrikken, dat ik in m’n broek gezaagd heb. Gelukkig heb ik een handige moeder.”

Alle drie leerlingen zijn glansrijk geslaagd. Iets wat terecht bezegeld is met een getuigschrift!

Terug naar nieuws